Giden Gelmez Dağlarından Melas Vadisine Kervan Yolları( 16-20 Mayıs)

  • Süre: 5 gün
  • Başlayış: 16/05/2020
  • Bitiş: 20/05/2020
  • Fiyat: 1,495 TL

Hayvanlarımızı yiyen canavarlar ve akla gelen tüm mahlûkat o dağda saklanır sizin anlayacağınız orası kuş uçmaz kervan geçmez bir yerdir”

Bir zamanlar Pisidia’nın ihtişamlı kentlerinden biri olan Sırt Köyde yaşayan Mustafa amcanın söyledikleri doğruydu bir şey hariç
Evet, Issızdı, geçit vermeyen kayalıklarla ve uçurumlarla çevriliydi, kuş uçmazdı ama Kervan geçerdi…
O ıssız dağa tırmanıp ormanın yeşil perdesini aralayınca gördük; İsauria, Pisidia ve Pamphylia kentleri arasında dağları düz eden kervan yolunu…

Plan

1.Gün Cumartesi – Toros Dağları kahvaltı, Tınaz Tepe Mağarası, Ladin Ormanları, Giden Gelmez Dağı,  Ağaçtepe Yaylası, Dokuz Dolambaç Geçidi, Öküz Yaylası, Susuz Şahap.

Geçmişte Konya’dan Antalya’ya giden kervanların Toroslar’ı aşarken kullandığı en önemli güzergâhOkluk beli yoluydu. Toroslar’ı aşan bir diğer yolda Tınaztepe yakınlarındaki Ağaçtepe Yaylasından geçmektedir. Giden Gelmez Dağlarının sarp uçurumlarının ve nefes kesici kaya oluşumlarının arısından Antalya tarafına inen bu rota halen tüm bakirliğiyle doğaseverleri büyülemektedir.
Bizimde Torosları aşıp Antalya’ya doğru yol almak için tercihimiz Ağaçtepe ve Giden gelmez dağı olacaktır. 16 km ve altı saat sürecek yürüyüşümüz Susuzşahap köyünde sona erecek.

Plan

2.Gün  Pazar – Cevizli – Emerya – Üzümdere Vadisi 17 km

Antik dönemdeki adı Gağras (güzel doruk) olarak bilinen Cevizli beldesinden başlayacak yürüyüşümüz yaklaşık dört saat sürecek. Gizli geçitler, heybetli kaya duvarları, kervan yolunu koruyan kaleler ve tarihi yerleşkelerle süslü bu rotada yaban hayatın her türlü unsurunu barındıran uçsuz bucaksız ormanlardan geçiyoruz.
Manavgat nehrinin kaynaklarının bulunduğu Üzümdere Vadisinde sona erecek parkurumuzda taşlarla döşeli kervan yolunun izini sürüyoruz.

Plan

3.Gün Pazartesi– Üzümdere Vadisi – Akşahap- Kotenna(Menteş Bey), Altınbeşik Mağarası 18 km
Akseki ve İbradı ormanlarının en güzel bölümünü barındıran Üzümdere vadisi boyunca giden kervan yollarında bizi nefes kesici görüntüler bekliyor olacak. Altı saat sürecek bu yürüyüşte bizlere dağ keçileri, Melas vadisinin ürpertici uçurumları, Üzümdere’nin akvaryumu andıran suları, kanyon duvarlarına oyularak yapılmış antik yollar bekliyor olacak. Antik dönemin önemli kentlerinden olan Kotenna bu günkü adıyla Menteşbey köyüne kadar devam edecek yürüyüşümüzün sonunda Altınbeşik Mağarasını içeren birde foto safarimiz bulunuyor.

Plan

4.Gün  Salı  – Menteşbey, Tepedağ Yaylası, Deve Yolağı, Yurt Yeri,  Sinanhoca, 16 km
Melas vadisi boyunca devam eden rotamızın en sıra dışı etapları yürüyüşümüzün derdüncü gününde bizleri beklemekte. Kaya duvarları kesilmesi ve taşlarla doldurulmasıyla açılan bu yolda, heybetli katran ağaçları, Melas vadisinin nefes kesici görüntüler, Tepedağ Yaylası ve Melas Kıyısında organik tarım yapılan köyler bizleri beklemekte.
Yaklaşık altı saat süren bu yürüyüşte izini süreceğimiz kervan yolu Melas vadisinin uçurumlarını aşan bir uçan halıyı andırıyor. Bu günkü yürüyüşün ardından Side’ye hareket edip otelimize yerleşiyoruz. Yemeğimizin ardından Side sahildeki eğlence merkezlerinde keyifli bir gece bizleri bekliyor olacak.

Plan

5.Gün  Çarşamba – Sinanhoca, Kepez, Kepezbeleni, Oymapınar, Manavgat 20 km

Kahvaltının ardında rotamızın Manavgat’a inen son bölümünü adımlamak için Oymapınar barajının üzerindeki renkli köylere aracımızla geliyoruz. Katılmak isteyen arkadaşlarımızla Akdenizin ve Manavgat barajının seyri doyumsuz manzarası eşliğinde bu kısa etabı adımlayıp turumuzu yeşil gölün yanındaki tesislerde lezzetli bir yemekle sonlandırıyoruz..

Ve anladık ki geçmiş taşlarla döşeli kervan yollardaki develerin iziydi ve Torosların uçurumları tenine işlenmiş bu izleri sadık bir sevgili gibi korumuştu…
Pamphylia’nın önemli liman kenti Side limanına mal getiren ticaret kervanlarının, daha sonraları Selçukluların taşlar ve hanlarla yapılandırıp kullandığı antik yolları adımlamaya gidiyoruz.

Rehberlerimizin yıllardır üzerinde çalıştığı bu antik izlenimli rotada; Toros dağlarını, onun büyülü yaylalarını, Ürpertici kanyon duvarlarını birleştiren köprüleri, geçit vermeyen kayalıkları, dev düden ve sifonları aşıp Konya’dan Antalya’ya ineceğiz.

Yaklaşık otuz ila kırk yıldır yöre insanlarının dahi adımlamadığı kervan yollarının heyelanlarla dökülen taşlarını ellerimizle yerleştirdik. Dikenlerin arasında kaybolan etaplarını ortaya çıkarıp geçmiş zaman da bu yollarda yürümüş insanların yol öykülerine ortak olduk.

Ve Anladık ki Yollar Yolcuyla Besleniyor…

Parkurun Coğrafik Konumu;
Rotamız Konya’nın güneyinde ve Seydişehir sınırlarında yer alan Giden Gelmez Dağları’ndan başlayıp Akseki, İbradı ve Manavgat Köylerinden Side’ye ulaşmaktadır.
Rotamızdaki Doğal Ve Tarihi Güzellikler; İlginç Kaya Oluşumlarıyla Giden Gelmez Dağları, Tınaz Tepe Mağarası, Melas Vadisi, Üzümdere Kanyonu, Akseki ve İbradı Ormanları(Ekolojik Duyarlı Sıcak Bölgeler), Dağ Keçileri, Boz Ayılar ve Yabani Kedilerin Yaşam Alanları. İsauria ve Pisidia’nın kayıp kentleri(Emerya, Kotenna), Akseki ve İbradı’nın renkli köyleri, düğmeli Evler, Hanlar…

Konaklama Yeri
Turumuzda rota üzerindeki doğal güzelliklerin arasında çadır kampları yaparak yol alıyoruz. Yürüyüşler sırasında kamp malzemeleri ve kişisel malzemelerimizi taşımıyoruz. Bu malzemeleri arazi araçlarımız kamp yerimize taşıyacaklar. Turumuzun son günü side sahildeki butik otellerde konaklıyoruz. Kamp günlerinde dileyen arkadaşlarımız bölgedeki konaklama tesislerinde kalabilirler.
Rehberin Notu
Ülkemizin en beğenilen uzun soluklu yürüyüş rotaları arısına giren Kervan Yolları; Melas Vadisinin ve Toroslar’ın doğal güzellilerinin arasından geçmektedir. Toroslar’ın duvarı andıran kayalıklarını ve sarp uçurumlarını aştığı düşünülürse bu yolun oldukça zor etaplarının da bunduğunun bilinmesi gerekir.
Beş günlük yürüyüş rotamızda da bu zorlu etapları aşarak Antalya’ya doğru yoğalacağız. Giden Gelmez Dağı, Tepe dağ gibi zorlu parkurları aşmak istemeyen arkadaşlarımız bu parkurların alternatif etaplarını yürüyebilirler. Parkurlar ve zorluk dereceleriyle ilgili ofisimizden bilgi alabilirsiniz.

Geziye Gelirken Getirilmesi Gereken Malzemeler
Küçük bir sırt çantası (tur boyunca yapılacak yürüyüşlerde her an elinizin altında olması gereken yağmurluk, polar, fener-yedek pil, fotoğraf makinası-film, matara, bere-bandana-eldiven vs. gibi malzemelerinizi alabilecek büyüklükte olmalı)
Yürüyüş ayakkabısı (4200 metreye kadar boğazlı, trekking için kullanılan yürüyüş ayakkabılarını kullanabilirsiniz. 4200 den başlayacak zirve tırmanışı için çarşak bandı olan, sert vibram tabanlı, su geçirmeyen, yüksek boyunlu, ve krampon takılmasına uygun bir ayakkabı getirilmesi tavsiye edilir)
Yedek ayakkabı
yağmurluk-panço Zirve tırmanışına kadar olan yürüyüşlerde kullanmak için çantaları da kapatacak panço tarzı bir yağmurluk.
hafif bir mont varsa gore-tex mont
polar türü üst ve alt kıyafet (çadırda kalınacak geceler için sıcak tutacak kıyafetler alınmalı)
keten türü hareketi engellemeyen pantolon Zirve tırmanışında gore-tex mont ve pantalonların olması tercih sebebidir. İçine ince polar veya yün-pamuk içlikler giyilmesi kalıcı buz tabakası üzerinde yapacağımız yürüyüş sırasında azalan ısıya karşı tedbirli olunmasını sağlayacaktır.
yün-pamuklu veya termal iç kıyafetleralınmas, tavsiye edilir.)
Fener(Tercihen Başa Takılabilen)
küçük bir çakı
plastik bir kupa veya termos
Varsa tozlukKamp malzemesi olmayanlar İçin ihtiyaç olan malzemeler tarafımızca sağlanacaktır.

Selçuklular Kervan yollarını kullanan yolcuların mal ve canlarını bir sigorta sistemiyle güvence altına almışlardı

Transfer Noktaları
İstanbul Kozyatağı Carrefour önü 21.00 hareket

Dönüş Çarşamba gecesi 24,00

Diğer Bilgiler
KATILIMCI SAYISI: Hafta sonu konaklamalı turlarımızda katılımcı sayısı sınırlaması yoktur. Katılımcı sayısına göre rehber sayısı artırılarak tur yapılır. Turlarımız en az 10 kişi olduğu zaman gerçekleştirilir.KİMLER KATILABİLİR: Turlarımıza; yürüyüş ve hareketi engelleyecek bir rahatsızlığı olmayan her yaş grubundan doğa sever katılabilir. Yürüyüşe engel olmayan ancak sağlık problemi olanlar tur sırasında çıkabilecek olumsuzlukları düşünerek rezervasyon sırasında gerekli bilgileri vermelidirler. Yanlarında bulundurmaları gereken ilaç vb. malzemeleri unutmamalıdırlar. Parkurlara göre yürüyüşün zorluk dereceleri tur programlarının altındaki “rehberin notu” bölümünde belirtilmiştir.EKSİK BİLGİ EDİNME: Katılımcılar tur programı hakkında gerekli bütün bilgileri PATİKA’dan almak zorundadırlar. Tur hakkında yeterli bilgi alınmamasından dolayı tur sırasında doğacak olumsuzluklarda PATİKA sorumlu değildir.GRUP HALİNDE KATILIMLARDA: Bir grup adına rezervasyon yapıldığında, rezervasyonu yapan kişi tarafından katılımcılar tam olarak bilgilendirilmeli ya da katılımcıların PATİKA ile irtibata geçip bilgi almaları sağlanmalıdır. Aksi takdirde tur hakkında eksik bilgilenmeden doğacak bütün olumsuzluklarda katılımcının kendisi sorumludur.TUR PROGRAMINDA DEĞİŞİKLİK YAPMA HAKKI: Doğal, sosyal ve yol koşullarından doğabilecek olumsuz durumlarda rehber tur programında değişiklikler yapabilir.ULAŞIM: Doğa turlarında arazi ve köy yolları kullanıldığı için daha seri hareket edebilen araçlar tercih edilmektedir. Kullandığımız araçlar turizmde kullanılan ve PATİKA’nın özel olarak dizayn ettirdiği 15 kişilik Mercedes Minibüs veya 2004 model 29 kişilik Isuzu veya Iveco midibüslerdir. Gideceğimiz tur programına göre asfalt yolu olan daha merkezi bölgelerde büyük otobüsler de kullanılmaktadır.REZERVASYON: Tura katılmak için en az beş gün önceden rezervasyon yaptırınız. Ödemesi yapılmayan rezervasyonlar iptal edilir. Günübirlik turlar için son rezervasyon tarihi tur tarihinden bir önceki gün saat 12.00’a kadardır. Kapalı gruplar için de -en az 15 kişi olmak koşuluyla- bu şartlar geçerlidir.TURUN İPTALİ: PATİKA tarafından turun iptal edilmesi durumunda en geç 24 saat öncesinden size bildirilir. Turun iptal edilmesi yalnızca yeterli katılımın sağlanamaması yüzünden olabilir. Hava koşullarında meydana gelen değişiklikler turun iptali için bir sebep sayılmaz. Ulaşımı engellemeyen her tür hava koşulunda tur gerçekleştirilir.TURA KAYIT OLMAK İÇİN: PATİKA’yı telefonla arayabilir -212 244 8111- veya mail yazarak – patika@patikatour.com – ön kayıt yaptırabilirsiniz. Mail üzerinden yaptıracağınız kayıtta yeterli iletişim bilgilerini girdiğiniz takdirde size en kısa zamanda geri dönülecektir. Tur bedeli yatırıldıktan sonra rezervasyon kesinleşir.
Ödeme
Tur Bedeline Dahil Olanlar: Sabah Kahvaltısı + Öğle Yürüyüş Kumanyası + Aksam Yemekleri + Reherlik + Tur Süresince Çadır  Konaklama + 1 Gece Side Otel Konaklama + Bütün Ara Ve Ana  Transferler

Tur Bedeli: 1495  YTL  /  1495.000.000  TL
Kredi Kartı ile Tek ödeme: 0  YTL  /  0.000.000  TL
Kredi Kartı ile 2 taksit:  0  YTL  /  0.000.000  TL
Kredi Kartı ile 4 taksit:  0  YTL  /  0.000.000  TL
Taksitler Garanti Bonus ve İş Bankası kredi kartlarına yapılmaktadır.

ÖDEME : Tur bedelini nakit veya kredi kartı ile ödeyebilirsiniz.HESAP NUMARALARIMIZİş Bankası:
PATİKA TURİZM DOĞA SPORLARI adına
Beyoğlu Şubesi: 1011
Hesap No: 1621302Garanti Bankası:
EMRAH ÖZKÖK adına
Galatasaray Şubesi: 68
Hesap No: 6690103Bu ödemelerinizi elden, banka havalesi veya mail order yöntemi ile yapabilirsiniz. Kredi kartı ödemeleri için Mail Order Peşin Ödeme formunu yazdırıp ve imzaladıktan sonra bize geri fakslamanız gerekmektedir.