Kaçkar Dağları Trans(19-23 Temmuz)

  • Bölge:
  • Süre: 5 gün
  • Başlayış: 19/07/2023
  • Bitiş: 23/07/2023
  • Fiyat: 6,750 TL

Olgunlar, Nastaf Yaylası, Dilberdüzü, Deniz Gölü, Soğanlı Göl Davalı Yaylası Kavron Gölleri, Kavron Yaylası, Ayder, Çat Ve Fırtına Vadisi, Verçenik Yaylası, Kapılı Göller…

Çobanların soğuk kuyu dediği kara lastiğin dağ botuna alışkın ayaklarımıza açtığı yaraya benzer Kaçkarın özlemi. O özlem acıdıkça nefsi dağın iradesine bırakıp, yola ve yolun sonundakine tevekkül etmeyi öğrenirsiniz….

1.Gün

Erzurum, Çoruh Vadisi, Barhal Çayı Kaçkar Dağı Güney Yüzü Yaylalar

1.gün: Katılımcılarımızla Erzurum da sabah 09.30 Buluştuktan sonra Çoruh vadisini takipederek Yusufeli ilçesine ulaşıyoruz. Buradaki alış veriş ve yemek molamızın ardından Barhal Çayı’nın yanından kıvrılarak yükselen dağ yolundan 2200 metredeki ilk konaklama yerimiz olan Olgunlar’a ulaşıyoruz. Burada dağ evi tarzındaki pansiyonumuzda günün yorgunluğunu yöresel yemeklerle zenginleştirilmiş akşam yemeğiyle atıyoruz. Ahşap dağ evi tarzında yapılmış pansiyonda, dileyenler duş ihtiyacını karşılayabiliyor.(Pansiyon Veya Kamp)

2.Gün

Olgunlar, Nastaf Yaylası, Dilber Düzü Deniz Gölü

2. gün  : Sabah kahvaltısının ardından eşyalarımızı katırlara yükleyip Nastaf Yaylası üzerinden 2800 m yükseklikteki Dilberdüzü’ne ulaşıyoruz. Zirve tırmanışından önce tüm dağcıların ana kamp yeri olan Dilberdüzü: aklimatizasyon yani vücudumuzun bu irtifadaki basınç ve oksijen miktarına alışması için kuracağımız kamp yerimiz. Dört saatlik yürüyüşle ulaşacağımız Dilberdüzü doğa fotoğrafçılarına kaçırılmayacak görüntüler sunmaktadır. Derin bir vadi boyunca patikaları takip ederek Kaçkar Dağları’nın bakir ve seyri doyumsuz manzarasının zevkini çıkaracağımız keyifli bir yürüyüş olacak. Yürüyüşün ardından kampımıza yerleşip günü dinlenerek geçiriyoruz

3.Gün

Soğanlı Gölü, Davalı Yaylası, Kavron Gölleri Kaçkar Kuzey Yüzü

3. gün: Dağdaki üçüncü günümüzde bizi zorlu ama buna değecek kadar keyifli yürüyüşü bekliyor. Günün ilk ışıklarıyla yol alıp 3440 m yükseklikteki Deniz Gölü’ne ulaşıyoruz. Kaya blokların arasında saydam bir nazar boncuğu gibi zirvenin altında parlayan Deniz Gölü’ndeki ufak molamızın ardından ikinci bir dağ gölü olan soğanlı gölünün yanından ispirin üzerindeki tarihi davalı yaylasına ulaşıyoruz. Ermenilerden kalma taş köprülerin bulunduğu yayladan tarihi bir güzergâhı izleyip kaçkar dağlarını trans geçiyoruz. Yaklaşık 3500 metredeki bu geçidin ardında Kaçkar dağlarının denize bakan yüzündeki yaylalar yer alıyor. Birbirinden etkileyici göllerinin arasından geçerek ulaşacağımız bu Kavron yaylasında yürüyüşümüz sonlandırıp bizi burada bekleyen aracımıza ulaşıyoruz. Yürüyüşün yorgunluğunu Kavron yaylasındaki lezzetli yemeklerle üzerimizden atıp yayla kampımı kuruyoruz. Dileyen arkadaşlarımız yayladaki pansiyonlarda konaklayabilecektir.

4.Gün

Ayder Yaylası- Fırtına Ve Çat Vadisi Verçenik Yaylası Kapılı Göller

4. gün  – Kahvaltının ardından meşhur Ayder yaylasını hızlı bir şekilde geçip fırtına vadisine ulaşıyoruz. Zil kale ve Çat vadisi üzerinden fırtına deresinin kaynaklarına kadar yol alıyoruz. Çat vadisinin bir tabloyu andıran ormanları dört bir yandan akan dereler bu yolcuğumuzu görsel bir şölene çevirecek. Verçenik yaylasına kadar araçla gittikten sonra buradan yürüyüşe başlayıp Verçenik göllerini kapsayan keyifli bir yürüyüş gerçekleştiriyoruz. Görkemli Verçenik dağının erişilmez doruklarının manzarası eşliğinde yapacağımız bu yürüyüşün sonunda bir çanağın içinde yer alan irili ufaklı kapılı göllere ulaşıyoruz. Yürüyüşün sonunda Çat vadisinde dere kıyısındaki Cancık pansiyonda konaklayıp geceyi konaklama tesisimizin lezzetli yemekleriyle ateş başında közlüyoruz.

5.Gün

5. gün– Kahvaltının ardından fırtına vadisinde yapacağımız rafting aktivitesiyle turumuzu sonlandırıp Trabzona doru yola koyuluyoruz.

Coğrafyamızın Alpleri olarak nitelenen ve her metresinde ayrı bir doğal güzellği barındıran Kaçkar Dağlarını bir uçtan diğerine adımlamak için yol alıyoruz. Yaklaşık bir hafta sürecek bu yolculuğumuzda Doğu Karadeniz’in uçsuz bucaksız yeşil tepelerinin doyumsuz görüntülerini arkamıza alıp Kaçkar zirvesinden Karadenizi seyretme şansını yakalayacağız. Dağdaki serüvenimiz boyunca; yükseldikçe coğrafik yapı ve bitki örtüsü sürekli değişecek. Birbirine misilleme yaparcasına farklı renklere sahip dağ çiçekleri, tepelerin arasında gizli buzul gölleri, beyaz bir örtü gibi bizi kuşatan sis denizleri ve dağın yırtmacından akan dereler Kaçkar Dağları’nın zirvelerinde bizleri bekleyen sürprizlerden. Artvin Yusufeli’nden başlayacak turumuz Rize’nin dünyaca ünlü Ayder Yaylasında sona erecek.

Kaçkar Dağı: Kuzey Anadolu Dağları’nın Doğu Karadeniz bölümünü oluşturan Kaçkar Dağı, Rize’nin 60 km güneydoğusunda yeralıyor. 1994 yılında Milli Park ilan edilen Kaçkar Dağı ve çevresi dünyanın korunması gereken en önemli 200 ekolojik bölgesinden biridir. En yüksek doruğu 3937 m olan ve denizden 40 km içeride yeralan Kaçkar Dağı’nın kuzey yamaçlarından inen akarsular birleşerek Ardeşen ve Pazar arasında Büyükdere adıyla Karadeniz’e dökülür. Güneyde kısa derelerin yardığı yamaçlar Çoruh Vadisi üzerine dik olarak iner. Türkiye’de aktüel buzulların görüldüğü bu dağların en yüksek kesimlerinden kuzeye doğru bir dil halinde buzullar uzanır. Kretase şist ve kireçtaşından oluşmuş volkanik ara tabakalı katmanlarının ortasında granit-diyazit billurlu kayaçları yer alır. Bölgenin yırtıcı kuşlar, ayı, kurt, çakal, vaşak, tilki, yaban kedisi, çengel boynuzlu dağ keçisi, karaca, sansar, samur, ur kekliği, sakallı akbaba ve yılan kartalı, huş tavuğu, kafkas dağ horozu gibi hayvan türlerini barındırması açısından da önemi büyüktür. Bu bölgedeki ekosistem içerisinde 2500 bitki çeşidi bulunmaktadır, bunlardan 160 tanesi endemik – sadece bu bölgede yetişen- ve 300 tanesi de sadece Türkiye’de yetişen bitki türleridir. 2000 m ye kadar olan kesimlerinde ladin ve köknar ormanları daha yükseklerde dağ otlaklarının yeraldığı bölge Türkiye’nin tek ılıman kuşak yağmur ve sis ormanları (boreal) olarak tanımlanıyor

Konaklama Yeri
Çadır Kampı ve dağdaki pansiyonlar Lütfen ofisimizden bligi Alın 0212 2448111
Rehberin Notu
Kaçkar Dağlarının Erzurum, Artvin ve Rize tarafında kalan her yüzündeki farklı florayı iklimi ve kültürel farkları görme şansını yakalayacağınız bu turumuz sert dağ yürüyüşleri içermektedir. Dağın bir yüzünden diğerine geçerken kullanacağımız geçitler 3400 metrenin üzerinde olduğu için adeta zirve yürüyüşü atmosferindedir. Ancak dağın herkezlerden sakladığı nazar boncuğunu andıran buzul göllerini araç yolunun olmadığı yaylaları ve şelalelerr oluşturarak akan dereleri görme şansını yakalayacaksınız.

Geziye Gelirken Getirilmesi Gereken Malzemeler

Büyük sırt çantası (tur boyunca yanınızda bulunması gereken tulum, giysi vs. gibi bütün malzemenizin sığabileceği büyüklükte olmalı. Çantanın dışına sadece çadır ve mat yerleştirilmelidir)
Küçük bir sırt çantası (tur boyunca yapılacak yürüyüşlerde her an elinizin altında olması gereken yağmurluk, polar, fener-yedek pil, fotoğraf makinası-film, matara, bere-bandana-eldiven vs. gibi malzemelerinizi alabilecek büyüklükte olmalı)
Yürüyüş ayakkabısı (4200 metreye kadar boğazlı, trekking için kullanılan yürüyüş ayakkabılarını kullanabilirsiniz. 4200 den başlayacak zirve tırmanışı için çarşak bandı olan, sert vibram tabanlı, su geçirmeyen, yüksek boyunlu, ve krampon takılmasına uygun bir ayakkabı getirilmesi tavsiye edilir)
Yedek ayakkabı
yağmurluk-panço Zirve tırmanışına kadar olan yürüyüşlerde kullanmak için çantaları da kapatacak panço tarzı bir yağmurluk.
hafif bir mont varsa gore-tex mont
polar türü üst ve alt kıyafet (çadırda kalınacak geceler için sıcak tutacak kıyafetler alınmalı)
keten türü hareketi engellemeyen pantolon Zirve tırmanışında gore-tex mont ve pantalonların olması tercih sebebidir. İçine ince polar veya yün-pamuk içlikler giyilmesi kalıcı buz tabakası üzerinde yapacağımız yürüyüş sırasında azalan ısıya karşı tedbirli olunmasını sağlayacaktır.
yün-pamuklu veya termal iç kıyafetler
orta boy bir fener-yedek pil Zirve tırmanışına gece başlanacağı düşünülerek kaska takılabilen petzl veya lucido marka uzun süre yanma kapasitesi olan fener ve yedek pil kar ve güneş gözlüğü ve güneş kremi
Sıfır derecenin altındaki soğuğa dayanıklı eldiven, bere, mayo-şort, havlu, sandalet fotoğraf makinesi-film ve yedek pil (Değişen ısı değişimlerinin makinalarınızın pilini olumsuz etkilediği düşünülerek yedek pil alınmas, tavsiye edilir.)
küçük bir çakı
plastik bir kupa veya termos
Varsa tozluk
Baton
Doğaya zarar vermeyen temizlik malzemeleri.
Bunların dışında kişiye özel kullanılan ilaç vb. malzemeler

Katılımcıların Eksik Malzemeleri: Patika tarafından ücretsiz olarak karşılanmaktadır. (Çadır, mat, uyku tulumu, büyük sırt çantası, küçük sırt çantası, krampon, kask, buz kazması)

MALZEME, EKSİK MALZEME VE KULLANIMI HAKKINDA NOTLAR

  • Tüm ekipmanlarımız uluslararası standartlara uygundur.
  • Katılımcıların eksik malzemeleri Patika tarafından ücretsiz olarak tamamlanır.
  • Kendi malzemesi ile tura katılmak isteyen katılımcılarımızın malzemelerinin yapılacak turun ihtiyaçlarına göre standartlara uyup uymadığı Patika ekibi tarafından kontrol edilir.
  • Malzemelerimizin, her tur sonrası kontrolü ve bakımı yapılıp kullanıma uygun olmayanları yenilenir.
  • Uyku tulumları kişisel malzemelere girmektedir. Bu nedenle katılımcıların kendilerine ait tulumlarının olması tavsiye edilir. Patika tarafından verilen tulumlar her tur sonrası özel temizleme işleminden geçirilir. Her yeni katılımcı tulumları temizlenmiş olarak teslim alır.
  • Malzemeler tur öncesi Patika ekibi tarafından katılımcılara dağıtılır. Turun bitiminde geri alınır.
  • Ekipmanların kullanımı için Patika ekibi tarafından gerekli bilgilendirme malzeme dağıtımı sırasında yapılmaktadır.
  • Malzemelerin kullanımı sırasında meydana gelecek zarar ve tahriplerden katılımcının kendisi sorumludur. Oluşacak maddi zarar katılımcının kendisinden tahsil edilir.
  • Patika’nın malzemeleri extreme özelliklere sahip yüksek irtifa ekipmanı olduğu için alınan malzemeleri kullanırken dikkat edilmesi ve kullanım talimatlarına uyulması aksi takdirde oluşacak maddi zararın yüksek bir bedeli olacağı bilinmelidir.

 

Katılımcı Sayısı: Bu turumuz maksimum 12 kişi ile gerçekleştirilmektedir. Katılımın en az 5 kişi olduğu durumlarda tur yapılır.

Yemekler: Sabah kahvaltılarımız; gittiğimiz bölgelerdeki doğal ürünlerle zenginleştirilmiştir ve açık büfe olarak sunulmaktadır. Konaklama yerlerindeki kahvaltılar aynı özelliklerde ve doyurucu miktarlardadır.
Öğle Yemekleri; Yürüyüşlerin geçtiği rotalarda bir tesis yok ise PATİKA’nın yardımcı rehberlerince hazırlanmaktadır. Uzun yürüyüşlerde zaman kaybını önlemek amacıyla kumanya verilmektedir. Yürüyüş kumanyalarımız yeterince besleyici ve kalori hesabı yapılmış çeşitli ürünlerden oluşmaktadır.
Akşam Yemeklerimiz; en az üç çeşit sıcak yemekten oluşmakta olup yanında salata, meze veya tatlı ile lezzetlendirilmektedir. Dağ koşullarına alışmamızı kolaylaştıracak baharat ve sarımsak gibi destek besinlerde yemeklerde kullanılmaktadır.

Malzemelerin Taşınması: Tur boyunca katılımcılarımız kendi küçük sırt çantaları dışında herhangi bir malzeme taşımamaktadırlar. Gerekli taşıma işlemi minibüs, katır vb. araçlarla gerekli yerlere iletileceklerdir. Kış ekspedisyonlarında karda yol alabilen araçlar kullanılmaktadır. Bu araçların olmadığı bölgelerde sırt çantasını katılımcılar taşımaktadır.

Kamp Yaşamı ve diğer bilgilendirmeler: Zirve tırmanışlarında seçilen kamp yerleri rotaya uygunluk, güvenlik ve ihtiyaçlara cevap verme gibi kriterler göz önüne alınarak tercih edilir. İhtiyaç duyulan su kamp alanın yakınlarındaki kaynaklardan temin edilir. Hava şartlarına göre yemekler yemek çadırında ya da açık alanda yenilmektedir. Kamp yaşamında Doğayı kirletecek her türlü atığı yanımızda götürmemiz gerekmektedir. Çok zararsız görünen deterjanlar su kaynaklarına ve sucul hayata önemli zararlar vermektedir. Bu bakımdan sabun gibi kimyasalların nasıl kullanılacağı rehberlerimizce sizlere anlatılacaktır. Dağ rotaları üzerindeki kamp alanlar bu ilkelere dikkat edilmediği için önemli ölçüde kirlenmiş. Bu dağcılar için hiç hoş ve kabul edilir bir durum değildir.

Kaçkar Dağlarının büyüleyici atmosferinde keyifli yürüyüşler yaparken çiçek tarlarına dönen yayları adımlayacağız. Bu yaylalarda çiçeklere basmadan yürümek oldukça zor!

Transfer Noktaları
Ulaşım Seçenekleri ve Buluşma Noktaları:

Bayram dönemine denk gelen ilk iki Turumuz 10 Temmuz ve 15 Temmuz Cuma Sabahı 09.30 Erzurum Havaalanında buluşmayla başlayıp 15 temmuz 19 Temmuz saat 17.00 Trabzon  Havalanında sona Ermektedir.

Tur bölgesine uçakla yada otobüsle transfer sağlanabilmektedir. Turumuz için şehirler arası ana transferi firmamızın araçlarıyla yapabilirsiniz bu seçenek tur fiyatına dahil değildir. Lütfen transfer hakkında ofisimizden bilgi alın.

 

Diğer Bilgiler
KATILIMCI SAYISI: Hafta sonu konaklamalı turlarımızda katılımcı sayısı sınırlaması yoktur. Katılımcı sayısına göre rehber sayısı artırılarak tur yapılır. Turlarımız en az 10 kişi olduğu zaman gerçekleştirilir.KİMLER KATILABİLİR: Turlarımıza; yürüyüş ve hareketi engelleyecek bir rahatsızlığı olmayan her yaş grubundan doğa sever katılabilir. Yürüyüşe engel olmayan ancak sağlık problemi olanlar tur sırasında çıkabilecek olumsuzlukları düşünerek rezervasyon sırasında gerekli bilgileri vermelidirler. Yanlarında bulundurmaları gereken ilaç vb. malzemeleri unutmamalıdırlar. Parkurlara göre yürüyüşün zorluk dereceleri tur programlarının altındaki “rehberin notu” bölümünde belirtilmiştir.EKSİK BİLGİ EDİNME: Katılımcılar tur programı hakkında gerekli bütün bilgileri PATİKA’dan almak zorundadırlar. Tur hakkında yeterli bilgi alınmamasından dolayı tur sırasında doğacak olumsuzluklarda PATİKA sorumlu değildir.GRUP HALİNDE KATILIMLARDA: Bir grup adına rezervasyon yapıldığında, rezervasyonu yapan kişi tarafından katılımcılar tam olarak bilgilendirilmeli ya da katılımcıların PATİKA ile irtibata geçip bilgi almaları sağlanmalıdır. Aksi takdirde tur hakkında eksik bilgilenmeden doğacak bütün olumsuzluklarda katılımcının kendisi sorumludur.TUR PROGRAMINDA DEĞİŞİKLİK YAPMA HAKKI: Doğal, sosyal ve yol koşullarından doğabilecek olumsuz durumlarda rehber tur programında değişiklikler yapabilir.ULAŞIM: Doğa turlarında arazi ve köy yolları kullanıldığı için daha seri hareket edebilen araçlar tercih edilmektedir. Kullandığımız araçlar turizmde kullanılan ve PATİKA’nın özel olarak dizayn ettirdiği 15 kişilik Mercedes Minibüs veya 2004 model 29 kişilik Isuzu veya Iveco midibüslerdir. Gideceğimiz tur programına göre asfalt yolu olan daha merkezi bölgelerde büyük otobüsler de kullanılmaktadır.REZERVASYON: Tura katılmak için en az beş gün önceden rezervasyon yaptırınız. Ödemesi yapılmayan rezervasyonlar iptal edilir. Günübirlik turlar için son rezervasyon tarihi tur tarihinden bir önceki gün saat 12.00’a kadardır. Kapalı gruplar için de -en az 15 kişi olmak koşuluyla- bu şartlar geçerlidir.TURUN İPTALİ: PATİKA tarafından turun iptal edilmesi durumunda en geç 24 saat öncesinden size bildirilir. Turun iptal edilmesi yalnızca yeterli katılımın sağlanamaması yüzünden olabilir. Hava koşullarında meydana gelen değişiklikler turun iptali için bir sebep sayılmaz. Ulaşımı engellemeyen her tür hava koşulunda tur gerçekleştirilir.TURA KAYIT OLMAK İÇİN: PATİKA’yı telefonla arayabilir -212 244 8111- veya mail yazarak – patika@patikatour.com – ön kayıt yaptırabilirsiniz. Mail üzerinden yaptıracağınız kayıtta yeterli iletişim bilgilerini girdiğiniz takdirde size en kısa zamanda geri dönülecektir. Tur bedeli yatırıldıktan sonra rezervasyon kesinleşir.
Ödeme
Tur Bedeline Dahil Olanlar: Tur Bedeline Dahil Olanlar:

  • Profesyonel Rehberlik hizmeti. Rehberlerimiz uzun yıllardan beri doğa sporları ve rehberliği alanlarında çalışmış ve doğa fotoğrafçılığı konusunda çeşitli çalışmalara sahip, bölgeye hakim ve yöre insanları ile yakın ilişki içerisinde olan kişilerdir.
  • Tur programı boyunca yapılan Çadır konaklama ücreti
  • Tura başlandığı andan itibaren tur bitene kadar yapılan bütün transfer ve geziler (Katır, minibüs vs.)
  • Uçak ile ulaşımı tercih edenler için Erzurum ve Trabzon’dan geliş ve dönüşte yapılan havaalanı transferleri. Otobüs ile ulaşımı tercih edenler için Trabzon otogardan geliş ve dönüş için yapılan transferler.
  • Tur boyunca tüm yemekler
  • Kamp malzemesi olmayanlar için verilen malzemelerin tur boyunca kullanımı

Taksitli Ödeme Seçenekleri İçin Ofisimizden Bilgi Alabilirsiniz.

Tur Bedeli: 6750 L
ri fakslamanız gerekmektedir.

Z