Faya Yolculuk;Heraplia Vadisi, Manastır Ve Limni Koyu

  • Bölge:
  • Başlayış: 13/11/2021
  • Bitiş: 14/11/2021
  • Fiyat: 495 TL

Eylül fay hattı boyunca kurulu yerleşkelerde bağ bozumu ve üzüm toplama zamanıdır…

Faylanmalar, heyelanlar, lav akıntıları, Konglomeralar, Kıvrılmalar, Bükülmeler, Tufalar, sanki doğa burada bireyler deniyordu tıpkı üzerimizde bireyler deneyen yaşam gibi kırıyor, ayırıyor, yeniden birleştiriyordu. O kabuktan oluştuk elbet aynı kaderi paylaşacak toprağımız.

1.gün

Cumartesi 09.30 Müreftedeki istasyonumuzda buluşma

Jeolojik Oluşumlar; Kırgı Bayırları, Kumtaşı Formasyonları, Fosiller, Sulak Alan, Konlomera, Volkanik Kanyon; Şelale, Kum Taşı Vadileri, Sulakalan, Kanyon, Heyelanlar, Badlandslar,Eski Rum köyleri bağlar, şaraphaneler.

1.Gün Cumartesi– 09.30 Mürefteki istasyonumuzda buluşup, Güzergâh üzerindeki bir tesiste kahvaltı ve alış veriş için molamızı veriyoruz. Bu molasının ardından tur bölgemize ulaşıp yürüyüşe başlıyoruz. 1912 yılında deprem yaratmış yeryüzünün en aktif faylarından birinin izlerini saklayan vadiler programımızda ilk sırada yer alıyor. Geçmişte çok önemli bir ticaret yolu olan bu patika bizi fay breşlerinden ve üzüm bağlarının arasından geçirip başka bir gezegende olduğumuz hissi veren bir vadi sırtına kadar götürüyor.  20 metre yükseklikten dökülen bir şelale ve jeolojik oluşumlarının her yanını süslediği Heraplia Vadisi programımızda ikinci sırada yer alıyor. Badlands yani Kırgıbayırları şelaleden sonra ikinci uğrak yerimiz.  Vadi tabanındaki bu oluşumların yanında bizleri bekleyen sürpriz doğal olarak her yana yayılmış adaçayları. Tamamı sazlıklar ve ada çaylarıyla kaplı bu dere boyunda yürüyüş kumanyalarımızı yiyip şifalı bitkilerden topladıktan sonra beş yüz metre aşağıdaki küçük bir kanyona ulaşıyoruz. Volkanik bir çimentoyla bağlanmış konglomera oluşumlarının bulunduğu küçük kanyonu takiple önce tarihi değirmenlere ardından da Şarköyün 650 yıllık geçmişe sahip Gacal Köylerine ulaşıyoruz. Etrafı üzüm bağları ile çevrili bu köylerde bağ bozumuna eşlik edip bolca üzüm topluyoruz. Yöredeki ozanların ezgileri eşliğinde çaylarımızı içtikten sonra üzümlerin yolcuğuna eşlik edip onlarla birlikte şaraphenelere kadar yol alıyoruz. Şarapların tadına bakıp alış veriş yaptıktan sonra gezimizin  ilk gününü tamamlıyoruz. Konaklama için oteli tercih eden arkadaşlarımızı tesislerine yerleştirip gece şarköydeki balıkçı restorantlarında yöreye özgü eğlencelere dahil oluyoruz.

2.gün

Jeolojik Oluşumlar; Fay Façetaları, Asimetrik Vadiler(Şelale Ve Kanyonlar), Alüvyon Ova, Alçak Ve Yüksek Kıyı(Bakir Koylar),Delta

Tarihi Ve Kültürel Güzellikler; Roma Kalesi, Tümülüs, Kutsal Damla Alanı Dilek Taşı, Rum Köyleri

Doğal Güzellikler; Kuzey Marmara Koyları, Manastır Vadisi, Kavak Dere Şelalesi, Kalecik Sırtı.

2.Gün Pazar-Kahvaltımızın ardından yer kırığının yaratımlarından olan bir dağ silsilesinin doruklarındaki yaylalara doğru yol alıyoruz. Aplerdeki görüntülerle süslü bu yaylalarda çobanlarla çok keyif alacağınız bir sohbet ve doğa yürüyüşü sizleri bekliyor olacak. Yayladaki tüm isimlerin geçmişte çobanlarca konulduğu bu yaylalarda nefesinizi kesecek kadar etkeyici fay vadileri bulunuyor. Çığlık şelalesisinin içinde bulunduğu vadideki fotoğraf safarinin ardından sırt çantalarımıza rehberlerimizin dağıttığı yürüyüş kumanyalarımızı yiyip mürefteye doğru arazi taşıtlarıyla hareket ediyoruz. Yol üzerindeki geçmişi binlerce yıl öncesine dayalı eski bir köyde eski Bektaşi tekkesi tarihi çeşmeyi  görüp Müreftedeki şaraphanelere ulaşıyoruz. Şaraphaneleri gezdikten sonra kentin tarih kokan sokaklarını yörenin ileri gelenlerinin sohbetleriyle gezip sahilde alış veriş ve yemek molas veriyoruz. Müreftenin ardından dönüş yolumuzdaki eski şarap yollarının da bulunduğu bakir koylara ulaşıyoruz. Adeta bir uçuruma kazınmış bu yollarda hafif tempolu yürüyüşlerle Yüksek ve alçak kıyı oluşumlarını seyredildiği teraslara ulaşıyoruz. Bakı oluşumlarını ve asimetrik vadileri de fotoğrafladıktan sonra görme şansını yakalayacağımız son etabımızı adımladıktan sonra yürüyüşümüz bir deltada kahve molasıyla turumuzu sonlandırıp katılımcılarımızla vedalaşıyoruz.

 

Konaklama için çadır kampını veya oteli tercih edileceğiniz bu turumuzda fayların denetimindeki kutsal bir dağ silsilesine yani Işık(Ganos) dağına doğru yol alıyoruz.  Işık dağının zirvelerinden bir nehir gibi gözüken Kuzey Marmara, heybetli kayaları bir kumaş gibi yırtan fay hattını derin sularıyla örter. Bir vadi gibi dağın içerisine sokulan kuzey Marmara’nın koyları aslında fay hattının dağın tenine açtığı yaralardır. Yaralarını yaşamla sarabilme yeteneğine sahip doğa depremin enkazından doğan koyları yaşamla kucaklamıştır. Bu yüzden depremin yarattığı koylardaki uçurumlar şelalelere, heyelanlar fundalıklara, rüzgârlar adaçayı, melisa ve kekik kokusuna bürünür. Doğayı taklit eden ve bu sayede binlerce yıldır var olmayı başaran atalarımız bir felaketin sonucu oluşmuş o koyları kendine inziva edip yaşamı burada var etmişlerdir. Kendini dünya işlerinden soyutlamak isteyen din adamları,  dualarını bu koylara saklamışlar, koyları yaptıkları tapınaklar ve manastırların ismiyle adlandırmışlar. Geçmiş atarımızın orada hissettiği ilahi enerjiyi bu gün bile saklayan Kuzey Marmara’nın büyülü koylarını kapsayan keyifli bir yürüyüş rotasını sizin için hazırladık. Bu yürüyüşümüzde ormanın yeşil perdesini ve uçurumları aralayan nefes kesici antik patikalar bizleri bekliyor olacak. Uçaktan Marmara denizini seyrediyormuşçasına etkileyici görüntülerin bulunduğu bu yürüyüşümüzde dört farklı koy arasında yol alacağız. Turumuzun ikinci ayağında izini süreceğimiz vadiler; heyelanlar ve faylanmalar sonucu meydana gelmiş bir jeo park gibidir. Bilim insanlarına bölgelinin 10 ila 17 milyon yıllık öyküsünü anlatan bu oluşumlar, toprağın tenindeki yaralar olarak açıklıyor. Sürekli değişecek ve nihai şekle hiç ulaşamayacak bir larva gibidir Kozman çukuru Aşınan, sürüklenen, dağılan maddeler 17 milyon yıllık bir jeolojik zamanın çimentosuyla birleşmiş ama sanki yarın için kimse kimseye sözler vermemiştir.  Kum kayalarının altındaki uçurumun açısal bir sorunudur sanki o büyüleyici şelale ve kırgıbayırının üzerinde asılı kalmış garip taş, geometrik bir hataya tutunmuş gibi gelir yolculara. Yağmur, demir oksitli yüzeyi yıkadığında sabah farklı bir renge bürünecek gibidir sol yakadaki vadi duvarı. Sanki rüzgâr denizden geldiğinde adaçayı yerine yosun kokacaktır o sazlık. Her adımda değişen görüntüsüyle o vadi size de bu güne kadar görmediğimiz bir jeoloji laboratuvarı gibi gelecektir.

Konaklama Yeri

 

 Manastır koyu kamp Yada Şarköy Butik Oteller
Rehberin Notu
Faya yolculuk başlığı altında topladığımız bu doğa turlarımız farklı beklentileri karşılayacak zenginlikte parkurlara sahiptir. Yürüyüş parkurlarımızın tamamı alternatifli olup zor ve kolay seçenekleri bulunmuktadır.

Lütfen Ofisimizden Bilgi Alın 0212 2448111

Geziye Gelirken Getirilmesi Gereken Malzemeler
Lütfen ofisimizden bilgi alın 0212 2448111

 

Buluşma Noktası; Kumbağ Yeniköy

 

Diğer Bilgiler
KATILIMCI SAYISI: Hafta sonu konaklamalı turlarımızda katılımcı sayısı sınırlaması yoktur. Katılımcı sayısına göre rehber sayısı artırılarak tur yapılır. Turlarımız en az 10 kişi olduğu zaman gerçekleştirilir.KİMLER KATILABİLİR: Turlarımıza; yürüyüş ve hareketi engelleyecek bir rahatsızlığı olmayan her yaş grubundan doğa sever katılabilir. Yürüyüşe engel olmayan ancak sağlık problemi olanlar tur sırasında çıkabilecek olumsuzlukları düşünerek rezervasyon sırasında gerekli bilgileri vermelidirler. Yanlarında bulundurmaları gereken ilaç vb. malzemeleri unutmamalıdırlar. Parkurlara göre yürüyüşün zorluk dereceleri tur programlarının altındaki “rehberin notu” bölümünde belirtilmiştir.EKSİK BİLGİ EDİNME: Katılımcılar tur programı hakkında gerekli bütün bilgileri PATİKA’dan almak zorundadırlar. Tur hakkında yeterli bilgi alınmamasından dolayı tur sırasında doğacak olumsuzluklarda PATİKA sorumlu değildir.GRUP HALİNDE KATILIMLARDA: Bir grup adına rezervasyon yapıldığında, rezervasyonu yapan kişi tarafından katılımcılar tam olarak bilgilendirilmeli ya da katılımcıların PATİKA ile irtibata geçip bilgi almaları sağlanmalıdır. Aksi takdirde tur hakkında eksik bilgilenmeden doğacak bütün olumsuzluklarda katılımcının kendisi sorumludur.TUR PROGRAMINDA DEĞİŞİKLİK YAPMA HAKKI: Doğal, sosyal ve yol koşullarından doğabilecek olumsuz durumlarda rehber tur programında değişiklikler yapabilir.ULAŞIM: Doğa turlarında arazi ve köy yolları kullanıldığı için daha seri hareket edebilen araçlar tercih edilmektedir. Kullandığımız araçlar turizmde kullanılan ve PATİKA’nın özel olarak dizayn ettirdiği 15 kişilik Mercedes Minibüs veya 2004 model 29 kişilik Isuzu veya Iveco midibüslerdir. Gideceğimiz tur programına göre asfalt yolu olan daha merkezi bölgelerde büyük otobüsler de kullanılmaktadır.REZERVASYON: Tura katılmak için en az beş gün önceden rezervasyon yaptırınız. Ödemesi yapılmayan rezervasyonlar iptal edilir. Günübirlik turlar için son rezervasyon tarihi tur tarihinden bir önceki gün saat 12.00’a kadardır. Kapalı gruplar için de -en az 15 kişi olmak koşuluyla- bu şartlar geçerlidir.TURUN İPTALİ: PATİKA tarafından turun iptal edilmesi durumunda en geç 24 saat öncesinden size bildirilir. Turun iptal edilmesi yalnızca yeterli katılımın sağlanamaması yüzünden olabilir. Hava koşullarında meydana gelen değişiklikler turun iptali için bir sebep sayılmaz. Ulaşımı engellemeyen her tür hava koşulunda tur gerçekleştirilir.TURA KAYIT OLMAK İÇİN: PATİKA’yı telefonla arayabilir -212 244 8111- veya mail yazarak – patika@patikatour.com – ön kayıt yaptırabilirsiniz. Mail üzerinden yaptıracağınız kayıtta yeterli iletişim bilgilerini girdiğiniz takdirde size en kısa zamanda geri dönülecektir. Tur bedeli yatırıldıktan sonra rezervasyon kesinleşir.
Ödeme
Tur Bedeline Dahil Olanlar: İki aktivite kumanyası + 1Akşam Yemeği + 2. Gün Sabah Kahvaltısı + 1.Gün yolda kahvaltı kumanyası + Çadır Konaklama+ Rehberlik

Otel Konaklama Seçeneği için lütfen ofisimizden bilgi alın.

HESAP NUMARALARIMIZİ
İş Bankası: 

PATİKA TURİZM DOĞA SPORLARI adına
Beyoğlu Şubesi: 1011
Hesap No: 1621302Garanti Bankası:
EMRAH ÖZKÖK adına
Galatasaray Şubesi: 68
Hesap No: 6690103